Saturday, March 19, 2011

Aktiviti Cuti 3- Jahit sarung bantal dan tilam baby

hi, jumpa lagi.

Hari Rabu ade date dengan doktor, siap kena cucuk att lagi..Pulak tu tunggu giliran dari pukul 8 lebih sampai le pukul 1 baru le boleh balik. Udah le tangan jadi kebas, gastrik pulak datang secara menggila. So sepanjang Rabu aktivitinye hanya berbaring di depan tv.Hajat di hati nak balik umah mak kat Putri Malu dan bertandang ke kenduri umah Din di J21 terpaksa le di batalkan. Alih2 pagi2 Khamis hinggalah Jumaat baru Umi pi jenguk anak2 di umah mak..diorang abis pusing2 Penang, Kelantan dan Terengganu pada hari Selasa lagi. Rindu pulak bile pisah lama2 ngan budak2 dua orang tu.




So lepas Jumaat, baru Mida balik J2, so oleh kerana malam tu en.suami kena pergi Kelantan sebab urusan keja, Mida pun apalagi..potong2 kain cotton buat sarung bantal, sarunng bantal golek dan sarung tilam untuk baby. Hari Sabtu ( today ) Mida just buat finishing- jahit ropol2nya sahaja.

Sebenarnya Mida pun belum tau jantina baby yang dalam perut nih..asal scan jek, tak nampak jantinanya. ermmm nak buat camane..dia mau kasi suprise kot. So bagi mencari warna selamat dan corak selamat, Mida beli kain cotton corak Pooh dan warna biru...so sesuai utuk baby boy atau girl kan...




Oklah ini le hasilnya..cuma kain selimut je tak dan ( maksudnya tak sempat ) nak jahit lagi. Tak tau le minggu depan ni boleh buat atau tak..sebabnya buka sekolah hari Isnin ni Mida seharian sebuk ngan program yang perlu di run kan.. hari selasa sibuk pulak nak buat persiapan result SPM yang dijangka keluar pada hari rabu depan ( 23hb).so pihak UBK akan buka kaunter selama 3 hari di dewan.. ermmmmmm mesti penat melayan karenah bebudak. harap2 sabtu ahad tu tak adalah aktiviti yang mengacau ( tapi Sabtu tu dijangka ade LADAP)..hohoho..kehidupan ku menjadi busy yang amat le minggu pertama ini. -_-.

okla..cukup le satu malam ni Mida buat 3 ntry sekaligus.
Ade masa nnti, kita jumpa lagi na..
bye,
Mida.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...