Saturday, March 19, 2011

Aktiviti Cuti 1- Barut Baby

Assalamualaikum..
Hurm cutii sekolah dah nak abis pun. Tinggal esok ja sehari lagi. Baru malam ni kesempatan nak update blog.
Ke mana agaknya ye kawan2 semua time cuti sekolah ni? Ada yang balik kampung, ade yang ronda2 1 Malaysia,ada yang nak naik belon panas kat Putrajaya la ye. Tapi bagi Mida pulak, cuti ni hanya dok memerap kat umah je la sebab dah tak larat nak bawa perut yang semakin membesar. Jadi atas kesempatan tu Mida just buat persiapan-persiapan untuk kelahiran baby nanti. Cuma anak2 sahaja cuti ni ronda2 Penang, Kelantan dan Terengganu.Huiii kemain lagi diorang berjalan sakan. Tak pa la asal diorang tak bosan dok umah kan.



Ok..awal2 cuti ni Mida hanya siapkan barut baby yang tinggal bab nak lekatkan talinya sahaja. Mida buat 6 helai barut baby bersaiz S dan 6 helai bersaiz M. Biasa2nya anak Mida tak le beso mane sebab tu kena buat saiz S juga.Alhamdulilah dalam sehari boleh le siapkan, tu pun buat sesambil malas..hahahaha.

Esoknya Mida buatkan 12 helai barut baby tempahan kawan- Tuan Rohana Tuan Lembut ( Kaunselor SMJP ) yang bakal bersalin April ini. Kalau ikutkan tak mo dah amik tempahan sebab baby dalam perut ni kekadang kuat beno jelesnya..Tak boleh dok menjahit lama-lama..mula le dia mengeraskan perut..adoiiii tu yang tak tahan. Tapi bile memikirkan member baik zaman sekolah dulu, Mida buat le juga.Alhamdulilah dalam sehari siap le juga barut tuk Ana..mula dari memotong kain, menjahit dan melekatkan tali barut.

ok lah layan le gambarnya..


Ni barut baby Mida le. Yang bawah tu saiz S dan yang atas tu saiz M.


                                                           Yang ni tempahan dari Ana.

ok..sambunng ntry lain pulak ye..akt cuti 2.
Bye,
Mida.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...