Tuesday, October 8, 2013

Alfafa Shaklee

Salam semua. Apa khabar.. harap2 mata-mata yang memandang di blog ini sihat2 aje hendaknya. Hari ni Mida nak Share tentang supplemen Alfafa Shaklee. Sebenarnya kalau nak tahu Mida ni seorang Ezcema. Sebenarnya mula2 jadi dulu masa umur 19 tahun.. baru2 nak masuk U lah. Masa mula2 jadi dulu, kalau tersalah makan je, abis satu badan jadi ruam dan gegata ( macam kena taik ulat tu ).  Malah pernah juga tersalah makan ubat selsema, habis muka bengkak, kepala pulak tumbuh ketul2 macam biji macam telur puyuh dan lidah jadi kebas. Sejak tu memang takut la kalau amik ubat selsema. Takut jadik lagi macam tu. Paling teruk masa sesudah melahirkan anak sulung masa tahun 2002, abih jari jemari pecah dan bernanah. Nak handle anak mcm angkat anak dari buai, basuh uk-uk memang abis la tertanggal kulit2 yang basah dek nanah tu. Mau meraung beb. Pergi klinik kena inject anti biotik aje. Tahun lepas jadik lagi mcm tu sampai berbulan2. Mmg x tahan.. Ade member suh pergi Klinik Kulit UIAM, Kuantan. Ok memang ok, tp x larat la nak amik anti biotik, cream dan piriton sepanjang masa. 

 So tahun ni, ezcema serang muka pulak. huhuhuhu.. abis muka lawo macam Rozita Che Wan ( blueeeek.. muntah ijo sapa baca nih!!! ). So awal September baru ni saje menggogel pasal Shaklee. Cam best la plak. Cari la person Shaklee area Beserah iaitu akak Zaridah ( dekat dgn sekolah i la ni ), order Alfafa dan Lecithin ( sesambil utk kulit, amik gak utk menyelimkan body .)

 Alhamdulilah nak jadi citer, after 3 ari amik, segala kulit2 kering di jari jemari dah jadi semakin lembab. Wah suka sangat. So x de la ari2 nak tanggal2kan kulit2 kering tu. Syukur alhamdulillah. Ni dah masuk sebulan makan Alfafa, belum pernah lagi kulit jadi kering macam dedulu. Untuk itu Mida share sikit ye pasal kebaikan Alfafa nih.

Kebaikan Alfafa 
1.Kaya dengan vitamin dan Mineral
 - Vitamin : B, C, E dan K
 - Mineral :Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan zat Besi 
- Selain itu florida, protein, mineral surih,serat , asid lemak dan anti oksidan.
 2. Menyerap protein dan karbohidrat 
 3. Bertindak sebagai PEMBERSIH DARAH. ( yang ni i loikeeee) 

KEBAIKAN ALFAFA KEPADA KESIHATAN
1. Merawat Gangguan Pencernaan ,sembelit dan bantu proses penghadaman 
2. Mengawal kolestrol dalam darah.
 3. Mengurangkan risiko sakit jantung dan strok. 
4. Mengurangkan paras gula dalam darah ( sesuai utk geng diabetes )
 5.Menghapus kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh.
 6. Mengurangkan simptom menopous. 
7. Mencegah edema
8. Merawat asma
 9. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi 
10. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh 
11. Memperbanyakan SUSU IBU ( bagi yg bf boleh amik ni tau, ni kira sebagai boster la utk korang ) 
12. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati.
 13. Bantu tingkatkan kesihatan lelaki dan prostat. 
14. Bertindak sebagai kacip fatimah kepada wanita ( untuk rapat, ketat dan menghilangkan masalah keputihan ) 
15. Menghangatkan hubungan suami isteri 

CARA PENGAMBILAN 
3 biji waktu pagi, 3 biji waktu tengahari dan 3 biji waktu malam ( saya ambil semuanya selepas makan ) 

PERINGATAN
jika anda masih tercari-cari supplemen untuk diri anda, tak rugi cuba Shaklee. Memang terbaik. kalau berminat boleh ctc Mida di talian 019-9948487.

 HARGA 
 1. Saiz S ( 330 biji ) RM 53.00
 2. Saiz L ( 700 biji ) RM 97.00 

 ok, setakat ini saja perkongsian Mida untuk anda semua.
 Love, Mida ^_______^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...