Saturday, May 5, 2012

Aktiviti Bercucuk Tanam

Assalamualaikum
Hari ni Sabtu, cuti Hari Wesak dan bagi yang bekerja di Pahang akan terus bercuti sehingga Isnin kerana Cuti HOL. So ramailah jiran2 Mida 'menghilangkan' diri dari kediaman masing2. So bila boring2 ni dan anak2 bersama en.suami sedap tido..sempat la kejap godek2 blog ni.

Hari ni Mida nak citer pasal bercucuk tanam lah. Sebenarnya ni le first time jadi gile sungguh nak menanam. Sebab dok umah sendiri,bila ade umah sendiri lagi le best tanam pokok, ye dak. Ermm umah kecik milik Mida ni sebenarnya dapat diduduki pada 2009 lagi, tapi time tuu Mida still lagi dok jengka dan hanya dok umah ni pada awal tahun ni aje. Bermakna umah ni kosong hampir 3 tahun lah. Erm betapa x best sebab bila tgk umah org lain meriah aje dgn pokok yang pelbagai jenis, umah ktrang pulak kosong semacam. So ktrang pon baru start le tanam sket2 pokok hiasan dan sayuran. Teng..tak sabo nak tunjuk kat korang asil tangan Mida dan suami..

pokok lada beli just RM 10 kat pekan sari Jerantut

Lavender RM 10


Pokok Pukul 10, cabut jer kat SMK Bukit Sagu *_*





Rose..RM10 jugak
Kari dari umah Ude

Mangga Epal..dah tanam masa mula dpt kunci 2009 aritu lagi. X mboh pon berbuah. Mandul???
Tomato dr my mum
Sawi..baru 3 ari tanam benih
pokok lada beso

Terong Bulat adiah dari tokei pokok Lada.
Bonzai Kemboja

x tau pokok ape *_*


Mangga jugak..
Pokok tepi pago







okeish..tu je pokok2 yg baru mampu beli.Bulan depan jika ade rezeki nak tambah2 sikit lagi.

Bye..


2 comments:

  1. Oke la tu angah...banyak dah pokoknye...kok tang pun ade nanam mangga epal,2005... Tahun ni la baru blajo2 nk bbuah...ari tu ingatkn pok jantan..hehe..

    ReplyDelete
  2. huiiiii lama betul nk dapat hasil ye. Kalau gitu angah kena tunggu lagi le. Kena membeli buah kat pekan sari/pasar malam le dulu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...